Невреме Скопје-Мичурин 13 Мај 2009

Си одам јас до кај Бане у маркет да си купам смоки и после 10 минути кога му ја почна да врне, врне, дува, дува, поплава се направи за 20 минути.

Лимот, даските скршени(диреците) се од спротивната зграда и се имаат откорнато како да се шрафени и спојувани со поп нитни, КОЈ ЈА ИМА ПРАВЕНО ЗГРАДАВА ПОЈМА НЕМА ОД ЖИВОТОТ.Можеше јас да се најдам со чадор и негледајќи нагоре да попијам еден дирек у фаца или во глава. И после Економската криза ни била крива. Абе ај…….

0 коментари: